tiistai 25. marraskuuta 2008

Pidennetty viikonloppu Saigonissa

Lahdimme torstai-iltana lentaen kohti Ho Chi Minh Citya. Vietnamilaiset kutsuvat kaupunkia edelleen Saigoniksi. Se on Vietnamin suurin kaupunki ja asukkaita on noin 6 miljoonaa. Olemme todella tyytyvaisia, etta lahdimme reissuun, koska muutoin olisimme jaaneet paljosta paitsi. Nyt olemme nahneet Vietnamia vahan joka puolelta. :)

Meilla oli valilla sellainen tunne kuin emme olisi olleetkaan enaa missaan Vietnamissa vain jossain suuressa lansimaisessa kaupungissa. Saigon on todella paljon kehittyneempi verrattuna muuhun Vietnamiin. Saigonissa oli suuria ostoskeskuksia ja korkeita pilvenpiirtajia. Kaunis kaupunki.

Kavimme tutustumassa yoelamaan, mutta olemme todella pettyneita ja pienessa sokissa. Saigonissa nakyy prostituutio paljon enemman kuin muualla. Todella allottavaa. Valkoiset vanhat miehet olivat vietnamilaisten pikkutyttojen kimpussa. Jopa Lonely Planet kertoo joidenkin ravintoloiden olevat tunnettu prostituoiduista.

Perjantaina kavimme ensimmaista kertaa elokuvissa Vietnamissa. Katsoimme uuden James Bondin. Meidan omasta pikku Huesta kun ei leffateatteria loydy.

Lauantaina menimme Saigonin elaintarhaan. Emme olisi edes tietaneet paikasta ellei ystavamme Quy olisi sita meile suositellut. Elaintarhassa oli kivoja tiikereita, kaarmeita, kilppareita, sarvikuonoja, apinoita ym... Saimme syottaa porkkanoita norsuille :)


Lampotila oli koko viikonlopun ajan paalle 30 astetta ja aurinko paistoi kuumasti. Ilma oli todella kuiva. Heti kun astuimme koneesta ulos Huen kentalle tunsimme, miten kostea ilma Huessa on. Kosteusprosentti varmaan paalle sata!!! Taalla oli kuulemma satanut koko viikonlopun...

Ei kommentteja: